Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få våra bästa tips, artiklar och avsnitt till din mejl en gång i månaden, självklart utan kostnad.

Varje månad skickar vi ut en sammanfattning med de bästa avsnitten, artiklarna och tipsen från bloggen. Självklart är det kostnadsfritt och dessutom får du ett par välkomstmejl med guldkornen från 10+ års bloggande.

Jag tar det verkligen inte för givet att ha förmånen att få störa flera tusen människor varje månad. Jag vet själv hur mycket nyhetsbrev man får, så jag lovar att inte skicka det om jag inte har något riktigt bra att säga. Det är därför det ibland kan gå en, två eller tre månader innan jag skickar ut det. När det kommer så brukar följande innehåll vara med:

 • Den föregående månadens 2-3 bästa artiklar från bloggen
 • Tips på vad jag själv har läst under månaden hos andra
 • Eventuellt konkret tips, råd eller erbjudande
 • En intressant graf eller bild att reflektera över
 • Någon intressant fråga och diskussion i forumet

Sedan kan det variera lite från månad till månad beroende på vad som händer. Ibland skickar jag extra-insatta mejl om det är t.ex. en börsintroduktion där marknaden har felprissatt en aktie.

Tack för tipset i ditt nyhetsbrev! Sålde idag och gick med 17 % vinst. Tack för att du finns och för allt du bidrar med!Anna H., nyhetsbrevsprenumerant

För att anmäla dig, använd formuläret nedan. Du bör få en bekräftelse till din mejl inom någon minut. Du kan självklart avprenumerera när du vill.

Få de senaste artiklarna och bästa tipsen till din mejlkorg!

Nyhetsbrevet är kostnadsfritt, kommer en gång i månaden och i välkomstbreven får du våra bästa guldkorn.

Genom att prenumerera accepterar du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.

Ibland strular tyvärr formuläret ovan, särskilt om du har en äldre webbläsare. Då skulle jag vilja be dig att: 

Urval av tidigare nyhetsbrev

Nedan kan du se ett urval av tidigare nyhetsbrev som vi har skickat.

200628 – Tips om Genova
Här skickade vi ut ett tips om en kort spekulation i börsnoteringen av företaget Genova (som gick väldigt bra, +23 % på en dag). Sedan tipsade vi även om vår intervju med Sjunde AP-fonden.

200303 – Saker att tänka på när börsen svänger som en jojo
Här försökte vi hjälpa våra följer att sitta lugnt i båten när det svänger som mest. Något som långsiktigt brukar tendera vara rationellt rätt beslut, även om det vid tillfället är väldigt svårt känslomässigt.

200401 – Är det dags att köpa nu?
Mitt i brinnande Corona-kris skickade vi ut ett mejl om att det kanske var dags att köpa när alla hade panik och sålde.

Kommentar, fråga eller fundering? Skriv gärna!

Fyll i dina uppgifter för att kommentera. E-postadressen publiceras ej. Du som skriver ansvarar själv för innehållet i din kommentar.

Gravatar ikon för användaren

71 kommentarer finns till denna artikel
Kommentarerna nedan förhandsgranskas inte och varje skribent ansvarar för sitt eget innehåll.

 1. Hej!

  Kan ni ge lite info om Karo Pharma?

  Gravatar för användaren
  Lalo
 2. Hej,

  Jag har inspirerats av idéerna från rika tillsammans och sparat ihop över 1 mkr de senast fem åren.
  Alldeles nyligen bestämde jag och min man oss för att köpa en sommarstuga, vilket gjorde att jag sålde av större delen av mina fonder/aktier. Av olika anledningar ångrade vi oss och nu står jag här med en stor summa kontanter och funderar på vad jag ska göra… Hela idén var ju att spara långsiktigt över tid. Det känns ju dumt att investera för stort belopp på börsen nu när den är så högt värderad. Tacksam för tips om hur jag ska tänka i denna situationen! Vilken är bästa banken om jag väljer att ha pengarna på bankkonto? Just nu sitter de kvar på ISK-kontot, vilket är onödigt.

  Gravatar för användaren
  Camilla
 3. Tjena Jan och Caroline!
  Jag är 30 år gammal och månadssparar i Spiltan aktiefond investmentbolag. Mitt mål är att kunna pensionera mig så tidigt som möjligt. Det jag nu undrar är.. behöver jag diversifiera min portfölj mera än att bara ha spiltan? Den är ju både bred och billig. Behöver jag lägga till något mer bolag i min portfölj? Ska även lägga till att jag är långsiktig och är beredd att vara med på eventuella börskrascher under mitt sparande under alla år fram tills jag är 65. Kommer detta vara hållbart?

  Gravatar för användaren
  Kalle
 4. Hej Jan! Jag har en fråga angående CSN och fribeloppet. Jag har sökt mycket på internet men fick inte riktigt svar. Jag tänkte fråga hur CSN räknar eller skatteverket. Tex om man spara 5000 per månad i olika fonder och i ett år så det blir 60000 och plus 7% årligt som man känner på börsen och det totalt det blir 67000 och andra året så det blir 67000+60000= 127000+ 7% så det blir ca 135000 och samma sak den trädja året då vi säger det blir ca 200000 . Hur de räknar detta om man har tex 200000 i börsen och det inte krocka med CSN? Hoppas att du förstör vad jag menar och tack på för hand. Mvh

  Gravatar för användaren
  Ali M
 5. Hej Jan och Caroline! Jag lyssnade och blev inspirerad av er podd för några år sedan och skapade då en fondportfölj på avanza som gått riktigt bra! Tusen tack. Nu har jag inte läst eller lyssnat på flera år och märker nu att i stort sett alla fonder ni rekommenderade i podden är utbytta. Jag har Länsförsäkringar global (samma som ni har nu) men sen har jag spiltan aktie investbolag, spiltan ränta, swedbank robur asien, länsf tillväxt .. ni rekommenderade att ”glömma bort” portföljen och inte rota i den vilket är vad jag gjort. Bör jag byta ut dessa till de ni har?

  Hälsn. P Eriksson

  Gravatar för användaren
  P Eriksson
 6. Hej

  Nyfiken, måste man inte fråga explicit vid nyhetsbrevsformuläret, med tex. en tickbox att man godkänner att webbsidan sparar ens personliga data?
  Räcker det att ni har integritetspolicy? men även där inte explicit nämner sparande av data enligt GDPR?
  :)

  Gravatar för användaren
  Dan
 7. Du pratar i frågeavsnittet med Eric strand om en länk till Savior? där man kan köpa hans fonder med billigare avgift. Hittar inte till länken. Hur kommer jag dit?

  Gravatar för användaren
  Sara Hallander
 8. Hej. Vill gärna ta emot ert nyhetsbrev.

  Det fungerar inte att anmäla sig i de två alternativen ovan för mig.

  Med vänlig hälsning, Lovisa

  Gravatar för användaren
  Lovisa Fahlin
 9. Hei Jan! Jag vill gärna prenumerera på nyhetsbrevet! Jag har anmält mig i fältet ovan och systemet säger att min ePost adress redan finns bland prenumeranterna men jag får inget nyhetsbrev. Min e-post är cecilia.clayhills@gmail.com. Tack för en fantastisk blogg! Cecilia

  Gravatar för användaren
  Cecilia clayhills
 10. hej, tar gärna emot nyhetsbrev, tack! Klara

  Gravatar för användaren
  Klara johansson
 11. Det står ovan att jag kan få se de 5 senaste nyhetsbreven men under ligger bara ett blankt fält och därefter Tack för att du följer min blogg…

  Gravatar för användaren
  Lars-Erik Jansson
 12. Skick gärna de tidigare nyhetsbreven

  Gravatar för användaren
  Maria Littorin
 13. hej Jan Lägg till mig i nyhetsbreven

  Gravatar för användaren
  Peter Meltzer
 14. Hej, vill väldigt gärna prenumerera på nyhetsbrev.

  Gravatar för användaren
  Eva Joelson
 15. Jag är intreserad att följa och lära , funderar på att placera pengar i ett uthyrnings ställe på Österlen , med två boende , för att senare flytta dit själv , kan det vara en bra investering ?

  Gravatar för användaren
  Marina Hallgren
 16. Hej Jan!
  Jag har nyligen öppnat en ISK-konto och blivit ombed att köpa en fond eller aktier av banken, vad ska jag välja för att få bäst avkastning, lägst risk mm? Vad är ditt tips?

  Tack på för hand, tacksam för svar!!

  MVH
  Sara

  Gravatar för användaren
  Sara
 17. Hej Jan, har anmält mig till nyhetsbrevet men inte fått någon bekräftelse (om man nu ska få det?). Även kollat i skräpmejlen.
  Passade också på att ställa en fråga på sidan om olika aktieindex och deras historiska utveckling – mer specifikt om du själv lagt till utdelningar i AFGX-historiken som du presenterar på sajten (eftersom det väl annars är ett prisindex)?
  Tack på förhand!

  Gravatar för användaren
  Ola
  1. Bekräftelsen hade kommit, bara viss fördröjning. Bekräftat och klart. Ska bli spännande att följa!

   Gravatar för användaren
   Ola
 18. Du är en grym förebild Jan, keep up the good work!

  Gravatar för användaren
  Stefan K
 19. Hejsan!

  Jag anmälde mig också för nyhetsbrev, men fick ingen bekräftelse..

  Gravatar för användaren
  Andreas
 20. Hej Jan!
  Vad tror du om att köpa fonder mot Ryssland nu när Thrump är president?
  Och isf vilka?

  Gravatar för användaren
  Daniel
 21. Hej. Ska bli intressant och följa dig. på nyhetsbrev.

  Gravatar för användaren
  P-G

Fråga, få svar, hjälpa andra, diskutera och träffa likasinnade i vårt forum. Besök